torstai 1. joulukuuta 2016

Arkea kuvina

Ollaan kerrottu paljon meidän reissuista, jotka varmaan muodostavatkin puolet koko vaihtoajasta. Tässä kuitenkin nyt kuvina kaikkea sitä, miten meillä aika täällä Bangkokissa kuluu. Varoitus, sillä luvassa on paaaaljon kuvia!

KOTI

Meillä on oma uima-allas. Ensimmäisinä kuukausina käytiin uimassa vain muutaman kerran, koska sadekausi yllätti sateella joka ikinen päivä viimeistään neljältä, kun vapauduttiin koulusta. Usein jouduttiin kahlaamaan kotiin, sillä takseja oli turha yrittää saada. Ennen tänne tuloa ei todellakaan aavistettu niin paljoa sadetta, luultiin että Bangkok olisi vähäsateinen. Lopulta ikuiseen sateeseen tottui ja sitä vain kahlasi, kun kengät kastuisi kuitenkin. Thaimaalaiset jäivät odottelemaan katoksiin tai kiipeilivät aidoilla. Onneksi on lämmin.
Kotona me ei yleensä tehdä mitään erikoista, kun tämmönen pikkuluukkuhan tää on. Katsellaan Netflixiä. Ja nyt myös nautitaan siitä altaasta! On meillä myös kuntosali, ilman ilmastointia, joten parin liikkeen jälkeen hiki valuu jo ihan kunnolla.








SHOPPAILU

Mitäpä me muutakaan, kun kierrellään kauppakeskuksia tai night marketteja ja ihastellaan halpoja hintoja. Tässä meidän alueella on Chatuchak viikonloppumarkkinat, jossa yli 8 000 liikettä keräävät 200 000 kävijää päivittäin . Joka ilta jossain päin on markkinat, ja niissä onkin mukavin käydä kun ilma on viileämpää. Ja ne vasta onkin halpoja. <3 Siamissa on nähty kalleimmat ja hienoimmat kauppakeskukset, joista saa kaikkea luksusmerkeistä luksusautoihin tai asuntoihin. Kerran käytiin kauppakeskuksessa, joka oli sisustettu lentokentäksi ja joka kerros kuvasti jotakin isoa kaupunkia. Harmi, ettei paljoa ole vielä voinut ostella, kun rinkan kanssa pitää päästä vielä matkustelemaan. Ehkä meillä sitten kotiin päin lähtiessä tarttuu kaikelaista mukaan.




LEFFAT

Me ollaan kunnon sohvaperunoita, ja eihän meillä sohvaa tai televisiota ole niin sitten suunnataan leffateattereihin. Leffat on tosi halpoja (ylläri) mutta salit ovat niin kylmiä, että joka kerta pitää varautua villasukilla ja vilteillä. Täällä voi myös kokeilla 4D elokuvia, joissa kolmiulotteisen kuvan lisäksi saa nauttia liikkuvista penkeistä, vesi-, haju-, tuuli- ja valoefekteistä




NÄHTÄVYYDET

Chinatown

Satuttiin Chinatowniin kasvissyöjäviikon aikaan, jolloin siellä näkyi kaikenlaista festivaalimeininkiä. Ja loputtomasti ruokakojuja. Ohi ajavat festivaaliautot heittivät meidän päälle vettä, jonka ajatellaan vievän pahat asiat pois. Maisteltiin päivän aikana vaikka mitä, vaikkei tiedetty aina mitä syötiin tai miten niitä olisi pitänyt syödä. Tsekattiin myös temppeli.










Kelluvat markkinat

Näille markkinoille oli kaikenlaisten kommervenkkien vuoksi todella hankala päästä, mutta oli ihan kiva kokea vedenpäälliset markkinat ainakin kerran elämässä. Markkinoilla meillä oli oma vene, jolla kuljettiin ja pysähdeltiin sitten halutessa ihastelemaan turistikrääsää ympärillä. Kaupat olivat yleensä joko rakennusten edustalla tai ihan vain veneessä. Tilattiin ruuat meidän veneeseen ja vierailtiin paikassa, jossa valmistetaan kookospalmusokeria.





Merimaailma ja eläintarha

Lempparit olivat leikkivät saukot, pigviinit ja kirahvit.











Rooftop bar

Näitä täällä on kymmeniä eikä me olla käytyi kuin parissa, Hyvät maisemat taattu.



Loy Krathon

Marraskuussa täyden kuun yönä Thaimaassa juhlitaan Loy Krathon festivaalia, jolloin kukkakoristeet kynttilöineen lähetetään veteen. Lyhtyjä lähetettäessä saa esittää toivomuksen. Samalla lähetetään paha onni mukanaan ja pyydetään hyvää onnea tulevaisuuteen. Koulun jälkeen ostimme thaiystäväni kanssa tarvikkeet kadulta ja opin tekemään sen itse.



RUOKA

Meillä ei ole omaa keittiötä eikä ruuanlaittotarvikkeita, joten joka päivä syödään pari kertaa katukojussa tai ravintolassa. Hinnat ei onneksi päätä huimaa, ellei hienompiin ravintoloihin lähdetä. Asuntomme lähellä on harmittavan vähän hyviä thaimaalaisia ruokapaikkoja, mutta yksi vakiopaikka ollaan löydetty, jossa omistajat jo muistavat meidän tilauksemmekin (Tapani syö joka kerta samaa ruokaa).




Kerran saatiin ihan ilmaiseksi valkosipulileivät, ja siihen oheen oli liitetty tuollainen lappu, johon sai kirjoitella ajatuksia. Jäi vähän ikuiseksi mysteeriksi, että mistä hyvästä.






Tapanin syntymäpäivä vietettiin Singaporen kentällä sairaana, joten juhlittiin jälkikäteen oikein kunnon pihviaterialla Sizzlerissä. Tykättiin!


Jäätelö

Löydettiin jo ensimmäisinä päivinä Bangkokissa Swensen's, jäätelöparatiisi, josta ei ole paluuta.




Thaimaassa tykätään syödä myös jäätelön tapaan maustettua jäämurskaa erilaisilla lisukkeilla. Yllättävän hyvää jääksi!



YSTÄVÄT




Täällä on kyllä kaikennäköisiä illanistujaispaikkoja. Tässäkin paikassa on useampi uima-allas koristeena.


GET AWAY

Silloin kun Thaimaan melu ja saasteet alkavat ärsyttämään, niin voi paeta vaikka puistoon nauttimaan vähän vehreydestä. Tämäkin puisto on ihan meidän lähellä, mutta eipä me siellä paljoa olla käyty.







Meidän omat pakomatkamme Bangkokin vilinästä suuntautuvat kuitenkin yleensä Thaimaan iki-ihanille paratiisisaarille. Nytkin parin viikon kotoilun jälkeen odotetaan ihan innolla, kun Emma ja Valtteri ystäväiset tulevat sunnuntaina ja lähdetään yhdessä reissuun.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti