perjantai 15. heinäkuuta 2016

Vakuutukset check



Ajattelimme ystävällisesti antaa teille muutaman vinkin vakuutuksiin liittyen. Yksi tämän blogin alkuperäisenä tarkoituksenahan oli jakaa ideoita tuleville vaihto-oppilaille tai Aasian matkoista haaveilijoille. Koluttuamme itse kaikki Bangkokin vaihtoblogit läpi, voimme kertoa, että saimme paljon apua ja iloa muiden matkaajien kokemuksista. Jos et siis ole kiinnostunut vakuutuksenottamisesta vaan meidän toilailuistamme, niin tämä postaus on tylsä ja voit hyvillä mielin skipata sen. Tämä on nimittäin omistettu teille rakkaat tulevat matkustelijat.

Erään hyvin tavallisen työpäivän jälkeen otimme puhelimen käsiimme ja soitimme läpi kaikki tuntemamme suomalaiset vakuutusyhtiöt. Tavalliset matkustajavakuutukset eivät riitä pidemmille ulkomaanmatkoille, ja siksi paras (ja luultavasti ainoa) tapa saada pidempiaikaisista vakuutuksista tietoa ja hinta-arvioita on ottaa yhteyttää asiakaspalveluun. Pyysimme yhtiöitä kertomaan hinta-arvion 9 kuukauden pituiselle ulkomaanmatkalle. Suurin osa yhtiöistä tarjoaa mahdollisuuden periä osan rahoista takaisin, mikäli palaakin matkalta jo suunniteltua aiemmin. Sen sijaan esimerkiksi oman vakuutuksemme kestoa ei pysty enää matkan aikana pidentämään. Tästä syystä päädyimme itse arvioimaan matkan pituuden suosiolla yläkanttiin.

Alla lyhyt listaus eri yhtiöiden tarjouksista. Luvut ovat pelkkiä arvioita, ja yhtiöstä riippuen sisältävät hieman erilaisia etuja, mutta ainakin näette, kuinka hinnat todellakin heittelevät monen sadan välillä. Kannattaa siis kilpailuttaa! Matkustajavakuutuksen ja matkatavaravakuutuksen hinnat ovat eriteltyinä. Joissain yhtiöissä, kuten IF:llä matkatavaravakuutus kuuluu kotivakuutukseen, ja siksi sieltä täytyykin ottaa myös kotivakuutus. Lisäksi matkavakuutuksen hinta nousee, jos haluaa paremmat korvaukset mahdollisesta kuolemantapauksesta tai pysyvästä haitasta. Me olimme tämän suhteen tarkkoja, ja halusimme mahdollisimman korkeat korvaussummat pysyvälle haitalle.

IF
Matkustajavakuutus 592e
Matkatavaravakuutus 116e (omavastuu 150e)
Kuolema/Pysyvä haitta 47e (korvaa max. 80 000)

LähiTapiola
Matkustajavakuutus 430e
Matkatavaravakuutus 263e (ei omavastuuta, vastuuvakuutuksessa 50e, oikeusturvassa 15%)

Turva
Matkustajavakuutus 460e
Matkatavaravakuutus 220e (korvaa max. 1000e, ei omavastuuta)
Kuolema/Pysyvä haitta 50e (korvaa kuolema max. 17 000, pysyvä haitta max. 50 000)

OP
Matkustajavakuutus 671e
Matkatavaravakuutus 61e (korvaa max.1500e, ei omavastuuta)

Fennia
Matkustajavakuutus 365e
Matkatavaravakuutus 137e (omavastuu 50e, vastuuvakuutuksessa 150e, oikeusturvassa 15%)
Kuolema/Pysyvä haitta kuuluu hintaan (kertakorvaus 20 000)

Pohjantähti
Vaatii sen, että kotivakuutus on otettu samaisesta yhtiöstä

AIG
Ei tarjoa vakuutuksia pidemmille matkoille

Huom! Matkustajavakuutuksissa ei ole omavastuuta eikä korvaussummilla ylärajaa.
Huomhuom! Matkavakuutuksiin ei useimmiten kuuluneet niin sanotut vaaralliset urheilulajit, kuten sukeltaminen tai kiipeily, ja niistä täytyy taas maksaa extraa. Hinnat olivat kuitenkin niin kamalan korkeita, että me ainakin ajattelimme hommata vakuutukset näihin lajeihin paikan päältä esimerkiksi sukelluskoulusta.

Soittorumban jälkeen päädyimme ottamaan matkustajavakuutuksen ja matkatavaravakuutuksen eri yhtiöistä. Mikä parasta, saimme vielä kuulla mahdollisuudesta ottaa yhteinen vakuutus, joka tulisi meille halvemmaksi. Otimme siis "perhevakuutuksen" Fennialta yhteensä hintaan 662e (sisältäen kertakorvaus kuolema 10 000 & pysyvä haitta 40 000). OP:lta valitsimme yhteisen matkatavaravakuutuksen, joka kattaa kaikki samassa taloudessa asuvat yhteisellä matkalla. Hinta yhteensä 73e.

Rapatessa roiskuu, mutta näillä mennään!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti